Cursussen

EHBO-cursussen

Punt5 is een Excellent Partner van Rode Kruis EHBO. Daarmee geeft het Rode Kruis aan dat de cursussen die je via Punt5 volgt, van zeer hoge kwaliteit zijn. Slechts enkele organisatoren mogen dit keurmerk van het Nederlandse Rode Kruis EHBO dragen. 

Maandelijks starten er nieuwe Rode Kruis EHBO-cursussen. Het fijne van het Rode Kruis is dat er meerdere mogelijkheden zijn in de opleidingen. Waar wil jij je EHBO-certificaat voor gebruiken? Wil je gewoon graag weten hoe je moet handelen in een noodsituatie? Of wil je als vrijwilliger bij evenementen gaan helpen?

Om iedereen voldoende aandacht en begeleiding te geven, zodat je écht voldoende zelfvertrouwen opbouwt, werkt Punt5 altijd in kleine groepjes van minimaal 4 tot maximaal 9 personen. Zo krijgt iedereen de aandacht die hij/zij nodig heeft en kunnen ook alle vragen beantwoord worden zonder aan oefentijd in te leveren.

Het cursusaanbod bestaat o.a. uit:

Aanmelden voor een cursus doe je door dit formulier in te vullen en te mailen naar info@punt5.nl Problemen met het formulier? Stuur even een mailtje en je ontvangt het formulier dan in je e-mail.

Wist je dat?!
Erkende EHBO-cursussen worden in veel gevallen tot wel 100% door zorgverzekeraars vergoed. In het kader van ‘voorkomen is beter dan genezen’ onderkennen zorgverzekeraars het belang van preventie. Neem contact op met je zorgverzekeraar om na te gaan of je in aanmerking komt voor een vergoeding van de cursuskosten of kijk op www.zorgwijzer.nl/vergoeding/ehbo-cursus

Niet aanvullend verzekerd en niet zoveel te besteden?
Mensen met een U-pas kunnen hun budget bij Punt5 aan elke cursus besteden. Geef bij aanmelding in de e-mail aan dat je een U-pas hebt.

Sinds 15 juni mogen er, in aangepaste vorm, weer groepslessen EHBO gegeven worden. 

Klik hieronder om te lezen welke specifieke maatregelen van toepassing zijn voor het volgen van een cursus bij Punt5

Reanimatiecursus

Tijdens een reanimatiecursus leer je wat je moet doen wanneer iemand bewusteloos is en niet meer zelfstandig ademhaalt. Je leert reanimeren en een AED te gebruiken. Daarnaast leer je ook hoe je moet handelen als iemand bewusteloos is en wél nog ademhaalt. Een reanimatiecursus duurt 4 uur en wordt in zeer kleine groepjes van 3-6 personen gegeven.

NIEUW SINDS SEPTEMBER 2019!!
Vanaf september is het mogelijk om bij Punt5 de Reanimatie COMPLEET cursus te volgen. Tijdens deze dagcursus leer je reanimeren aan alle leeftijdsgroepen. Zowel baby’s, kinderen als volwassenen komen aan bod en worden uitgebreid geoefend. Bij deze cursus is de lunch inclusief.

Klik hier voor de geplande datums.

Snelcursus EHBO

De snelcursus EHBO is geschikt voor jou als je in korte tijd de basis wilt weten van EHBO. Enkel de meest voorkomende ongevallen worden behandeld. Er wordt niet heel diep ingegaan op de materie. Een snelcursus is voldoende als je even je kennis wilt opfrissen voor huis-tuin-en-keuken gebruik. Een snelcursus duurt 4 uur, er wordt in deze cursus géén reanimatie/AED behandeld.

De snelcursus EHBO staat niet standaard op de planning bij Punt5. Vanaf minimaal 4 personen is deze cursus op een datum naar eigen keuze te reserveren. Stuur hiervoor een e-mail naar info@punt5.nl

Basis-EHBO

Bij de cursus Basis-EHBO leer je Levens Reddend Handelen. Deze cursus is geschikt voor jou als je als BHV’er aan de slag wilt/moet. De meest voorkomende ongevallen komen aan bod, je leert reanimeren en een AED te gebruiken. Deze cursus duurt 8 uur en wordt in 1 hele dag gegeven, lunch inbegrepen.

Ook is er de mogelijkheid om deze cursus in combinatie met een e-learning te volgen. Leer vooraf thuis de theorie en kom daarna nog 1 ochtend/avond de vaardigheden oefenen tijdens de praktijkles in ons leslokaal.

Klik hier voor de geplande datums.

Cursus EHBO
(meest gekozen cursus)

In de cursus EHBO leer je alle vaardigheden die je nodig hebt om adequaat EHBO te kunnen verlenen. Wil je meer weten dan de basis? Wil je dieper op de stof ingaan? Kies dan voor deze cursus. Punt5 geeft deze cursus enkel in combinatie met een e-learning. Leer vooraf thuis de theorie en kom daarna nog 1 ochtend/avond de vaardigheden oefenen tijdens de praktijkles in ons leslokaal. 

TIP: Noteer vragen die je naar aanleiding van de theorie hebt en stel ze tijdens de praktijkles zodat je helemaal zeker van jezelf bent en er geen open eindjes meer zijn.

Klik hier voor de geplande datums 

Uitgebreide EHBO

Wil je graag als vrijwilliger tijdens evenementen aan de slag? Of vind je het fijn om álle informatie rondom de EHBO te weten? Dan is de uitgebreide EHBO cursus voor jou de beste keuze. Deze cursus bereid je het beste voor op de professionele praktijk. Punt5 geeft deze cursus enkel in combinatie met een e-learning. Leer vooraf thuis de theorie en kom daarna nog 1 dag de vaardigheden oefenen tijdens de praktijkles in ons leslokaal, lunch is inbegrepen.

TIP: Noteer vragen die je naar aanleiding van de theorie hebt en stel ze tijdens de praktijkles zodat je helemaal zeker van jezelf bent en er geen open eindjes meer zijn.

Klik hier voor de geplande datums.

Kinder-EHBO
(ook incompany voor KDV/PSZ mogelijk)

Werk je met kinderen? Of ben je net (groot)ouder geworden van een prachtig nieuw mensje? Volg dan de cursus kinder-EHBO. Alles wat je moet weten over ongelukjes met/van kinderen leer je in deze cursus. Punt5 geeft deze cursus volledig klassikaal in 1 dag, lunch is in de prijs inbegrepen.

Ook is er de mogelijkheid om deze cursus in combinatie met een e-learning te volgen. Leer vooraf thuis de theorie en kom daarna nog 1 ochtend/avond de vaardigheden oefenen tijdens de praktijkles in ons leslokaal.

De cursus kinder-EHBO van het Rode Kruis is IKK-proof en daarmee geschikt voor gastouders en pedagogisch medewerkers! 

Klik hier voor de geplande datums.

Herhalingscursussen

Alle bovenstaande cursussen worden, bij goed gevolg, afgesloten met een erkend Rode Kruis certificaat met een geldigheid van 2 jaar. Binnen 24 maanden dient minimaal 1x een herhalingscursus gevolgd te worden om het certificaat geldig te houden. Wil je écht beter worden en meer zelfvertrouwen krijgen dan is jaarlijks herhalen aan te raden. Herhalingscursussen kunnen ook via Punt5 gevolgd worden.

Klik hieronder voor de geplande datums van de herhalingscursussen:

Adres:

Punt5

Middenweg 34

3401 MB  IJsselstein

Nederland

 

info@punt5.nl

06-12635500