Cursussen

EHBO-cursussen

Punt5 is een Excellent Partner van Rode Kruis EHBO. Daarmee geeft het Rode Kruis aan dat de cursussen die je via Punt5 volgt, van zeer hoge kwaliteit zijn. Slechts enkele organisatoren mogen dit keurmerk van het Nederlandse Rode Kruis EHBO dragen. 

Maandelijks starten er nieuwe Rode Kruis EHBO-cursussen. Het fijne van het Rode Kruis is dat er meerdere mogelijkheden zijn in de opleidingen. Waar wil jij je EHBO-certificaat voor gebruiken? Wil je gewoon graag weten hoe je moet handelen in een noodsituatie? Of wil je als vrijwilliger bij evenementen gaan helpen?

Om iedereen voldoende aandacht en begeleiding te geven, zodat je écht voldoende zelfvertrouwen opbouwt, werkt Punt5 altijd in kleine groepjes van minimaal 4 tot maximaal 10 personen. Zo krijgt iedereen de aandacht die hij/zij nodig heeft en kunnen ook alle vragen beantwoord worden zonder aan oefentijd in te leveren.

Het cursusaanbod bestaat o.a. uit:

Aanmelden voor een cursus doe je door dit formulier in te vullen en te mailen naar info@punt5.nl Problemen met het formulier? Stuur even een mailtje en je ontvangt het formulier dan in je e-mail.

EHBO IJsselstein

Wist je dat?!
Erkende EHBO-cursussen worden in veel gevallen tot wel 100% door zorgverzekeraars vergoed. In het kader van ‘voorkomen is beter dan genezen’ onderkennen zorgverzekeraars het belang van preventie. Neem contact op met je zorgverzekeraar om na te gaan of je in aanmerking komt voor een vergoeding van de cursuskosten of kijk op www.zorgwijzer.nl/vergoeding/ehbo-cursus

Niet aanvullend verzekerd en niet zoveel te besteden?
Mensen met een U-pas kunnen hun budget bij Punt5 aan elke cursus besteden. Geef bij aanmelding in de e-mail aan dat je een U-pas hebt.

Reanimatiecursus

Tijdens een reanimatiecursus leer je wat je moet doen wanneer iemand bewusteloos is en niet meer zelfstandig ademhaalt. Je leert reanimeren en een AED te gebruiken. Daarnaast leer je ook hoe je moet handelen als iemand bewusteloos is en wél nog ademhaalt. Een reanimatiecursus duurt 4 uur, in 1 ochtend of 1 avond leer je dus al levens redden! Tevens is het ook mogelijk om deze cursus in combinatie met een e-learning te doen. Je doorloopt eerst thuis een online theoriemodule van ongeveer 2 uur, daarna kom je nog de vaardigheden oefenen tijdens de praktijkles bij Punt5.

De standaard reanimatiecursus behandeld alleen de reanimatie bij volwassen slachtoffers. Wil je liever een completer plaatje dan kies je de reanimatiecursus waarbij alle leeftijden aan bod komen. Dit is een cursus waarbij je leert reanimeren en een AED gebruiken bij alle leeftijdsgroepen. Zowel baby’s, kinderen als volwassenen komen aan bod en worden uitgebreid geoefend. Deze cursus wordt vooraf gegaan door een online theoriemodule van ongeveer 3 uur die je thuis maakt, daarna worden alle vaardigheden geoefend tijdens de praktijkles in het leslokaal van Punt5.

Klik hier voor de geplande datums.

***NIEUW*** Volledig online EHBO-cursussen

Wil je je EHBO-kennis tussendoor even opfrissen? Of je wilt je kennis op een ander gebied nog een stukje verdiepen? Misschien is een van de volledig online EHBO-cursussen van het Rode Kruis dan wat voor jou! Er zijn 4 verschillende EHBO-cursussen in de thema’s: Kinder-EHBO, Ongelukjes in en om het huis, Outdoor ongevallen en Sportongevallen. Binnen elk thema doorloop je in ongeveer 2 uur tijd (je kunt op elk moment pauzeren) 8 theoretische modules. Elke module wordt afgesloten met een kennistest. Na afloop krijg je een bewijs van deelname.

Deze cursussen zijn géén vervanging van een echte EHBO-cursus. Deze online theoriecursussen zijn ook niet geschikt om mee deel te nemen aan een praktijkles. Wil je echt EHBO leren toepassen dan kun je het beste een van de andere cursussen kiezen die op deze pagina genoemd staan. Deze online cursussen zijn bedoeld voor verdieping/ verbreding van je huidige EHBO-certificaat of voor hen die geen officieel papiertje nodig hebben maar toch wel de theorie graag willen doornemen.

TIP voor de online module: Noteer vragen die je naar aanleiding van de theorie hebt en stel ze tijdens de praktijkles zodat je helemaal zeker van jezelf bent en er geen open eindjes meer zijn.

Klik hier voor meer informatie over de verschillende thema’s en klik hier voor het inschrijfformulier.

Snelcursus EHBO

De snelcursus EHBO is geschikt voor jou als je in korte tijd de basis wilt weten van EHBO. Enkel de meest voorkomende ongevallen worden behandeld. Er wordt niet heel diep ingegaan op de materie. Een snelcursus is voldoende als je even je kennis wilt opfrissen voor huis-tuin-en-keuken gebruik. Een snelcursus duurt 4 uur, er wordt in deze cursus géén reanimatie/AED behandeld.

De snelcursus EHBO staat niet standaard op de planning bij Punt5. Vanaf minimaal 6 personen is deze cursus op een datum naar eigen keuze te reserveren. Stuur hiervoor een e-mail naar info@punt5.nl

Basis-EHBO

Bij de cursus Basis-EHBO leer je Levens Reddend Handelen. Deze cursus is geschikt voor jou als je als BHV’er aan de slag gaat. De meest voorkomende ongevallen komen aan bod, je leert reanimeren en een AED te gebruiken. Voor deze cursus maak je eerst thuis een online theoriemodule van in totaal ongeveer 4 uur thuisstudie. Na het afronden van de theorie kom je nog 1 ochtend/avond de vaardigheden oefenen tijdens de praktijkles in ons leslokaal.

TIP: Noteer vragen die je naar aanleiding van de theorie hebt en stel ze tijdens de praktijkles zodat je helemaal zeker van jezelf bent en er geen open eindjes meer zijn.

Klik hier voor de geplande datums.

Stop De Bloeding Red Een Leven – SDBREL

De cursus SDBREL leert jou levensreddende vaardigheden bij catastrofale bloedingen. Bijvoorbeeld een wond waarbij het bloed eruit spuit of bij een (gedeeltelijke) amputatie. Met het oog op mogelijke terroristische aanslagen of andere rampen waarbij heel veel slachtoffers levensbedreigend gewond zijn, zijn de vaardigheden die je in deze cursus leert van direct levensbelang. Je leert hoe, wanneer er waar je een tourniquet aanlegt. En wanneer je geen tourniquet hebt, of de locatie op het lichaam is niet geschikt voor een tourniquet, leer je hoe de wond kunt opstoppen met speciaal daarvoor bedoeld gaas. Geoefend wordt met speciaal daarvoor gemaakte oefenfantomen die een realistische weergave en feeling bieden ten opzichte van een echt mens. Deze cursus duurt 3 uur en kan dus prima ‘s avonds gegeven worden.

De cursus SDBREL staat niet standaard op de planning bij Punt5. Vanaf minimaal 4 personen is deze cursus op een datum naar eigen keuze te reserveren. De kosten voor deze cursus bedragen €125 per persoon. Stuur hiervoor een e-mail naar info@punt5.nl

Europees gecertificeerde EHBO-cursus (EFAC)
(meest gekozen cursus)

In de cursus EHBO – Europees gecertificeerd leer je alle vaardigheden die je nodig hebt om adequaat EHBO te kunnen verlenen. Wil je meer weten dan de basis? Wil je dieper op de stof ingaan? Kies dan voor deze cursus. Punt5 geeft deze cursus enkel in combinatie met een e-learning. Leer vooraf thuis de theorie (ongeveer 8 uur thuisstudie) en kom daarna nog 1 ochtend/avond de vaardigheden oefenen tijdens de praktijkles in ons leslokaal.

Het onderwerp Stop De Bloeding Red Een Leven zit standaard bij deze cursus erin.

TIP: Noteer vragen die je naar aanleiding van de theorie hebt en stel ze tijdens de praktijkles zodat je helemaal zeker van jezelf bent en er geen open eindjes meer zijn.

Klik hier voor de geplande datums 

Uitgebreide EHBO – Europees gecertificeerd (EFAC)

Wil je graag als vrijwilliger tijdens evenementen aan de slag? Of vind je het fijn om alle informatie rondom de EHBO te weten? Dan is de Uitgebreide EHBO cursus voor jou de beste keuze. Deze cursus is gericht op de Eerste Hulpverlening op o.a. evenementen en bereid je het beste voor op de professionele praktijk. Punt5 geeft deze cursus enkel in combinatie met een e-learning. Leer vooraf thuis de theorie (ongeveer 14 uur thuisstudie) en kom daarna nog 1 dag de vaardigheden oefenen tijdens de praktijkles in ons leslokaal, lunch is inbegrepen.

Je kunt bij de Uitgebreide EHBO kiezen uit 2 varianten: Alleen EHBO aan volwassenen, of EHBO aan volwassenen, baby’s en kinderen. Voor lifeguards en zwembadpersoneel  is  de  variant  inclusief  baby  en  kind  nodig.  Ook voor  gastouders en  pedagogisch medewerkers  is  deze  cursus  geschikt  binnen  de  IKK-wetgeving.

Het onderwerp Stop De Bloeding Red Een Leven zit standaard bij beide Uitgebreide EHBO-cursussen erin.

TIP: Noteer vragen die je naar aanleiding van de theorie hebt en stel ze tijdens de praktijkles zodat je helemaal zeker van jezelf bent en er geen open eindjes meer zijn.

Klik hier voor de geplande datums.

Kinder-EHBO
(ook incompany voor KDV/PSZ mogelijk)

Werk je met kinderen? Of ben je net (groot)ouder geworden van een prachtig nieuw mensje? Volg dan de cursus kinder-EHBO. Alles wat je moet weten over ongelukjes met/van kinderen leer je in deze cursus. Voor deze cursus maak je eerst thuis de theorie middels een online module (ongeveer 4 uur thuisstudie) en daarna kom je nog 1 ochtend/avond de vaardigheden oefenen tijdens de praktijkles in ons leslokaal.

De cursus kinder-EHBO van het Rode Kruis is IKK-proof en daarmee geschikt voor gastouders en pedagogisch medewerkers! 

TIP: Noteer vragen die je naar aanleiding van de theorie hebt en stel ze tijdens de praktijkles zodat je helemaal zeker van jezelf bent en er geen open eindjes meer zijn.

Klik hier voor de geplande datums.

Herhalingscursussen

Alle bovenstaande cursussen worden, bij goed gevolg, afgesloten met een erkend Rode Kruis certificaat met een geldigheid van 2 jaar. Binnen 24 maanden dient minimaal 1x een herhalingscursus gevolgd te worden om het certificaat geldig te houden. Wil je écht beter worden en meer zelfvertrouwen krijgen dan is jaarlijks herhalen aan te raden. Herhalingscursussen kunnen ook via Punt5 gevolgd worden.

Klik hieronder voor de geplande datums van de herhalingscursussen:

Adres:

Punt5

Middenweg 34

3401 MB  IJsselstein

Nederland

 

info@punt5.nl

06-12635500