Over Punt 5

 

De drijvende kracht achter Punt5

Eefje Zumbrink-Hendriks, 44 jaar, moeder van 2 prachtige kinderen en getrouwd met Sander, al sinds haar jeugd een actief lid van de reddingsbrigade, richtte eind 2015 Punt5 op. Als kind leerde ze zwemmend redden, later als jong volwassene ging ze het geleerde in praktijk brengen bij de strandbewaking op Texel en leidde ze anderen op tot Lifeguard Beach.

 

Als beroep heeft Eefje 14 jaar voor de klas gestaan. In het begin in het regulier Primair Onderwijs, daarna jarenlang met veel plezier in het Speciaal Basis Onderwijs en later nog in het Voortgezet Speciaal Onderwijs. De passie lag echt bij de kinderen/jongeren met leermoeilijkheden en diverse gedragsproblematieken.

 

Vanuit haar passie voor lesgeven en de strandbewaking is zij in 2003 in contact gekomen met het lesgeven in Eerste Hulpvaardigheden. In eerste instantie gaf ze alleen binnen de reddingsbrigade les in EHBO. Sinds 1 januari 2016 zette ze haar talenten en ervaringen breed in via Punt5
“Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt en dat bevalt uitstekend!”

 

 

Punt 5 staat voor:
Heb vertrouwen; in jezelf, in je kennis en kunde.
Je kunt het wel! Niets doen is geen optie…

We merken om ons heen dat er veel mensen onzeker zijn in het daadwerkelijk verlenen van eerste hulp. Ons inziens is dat niet nodig. EHBO is, in onze ogen, grotendeels logisch nadenken. Als je je enkel verzwikt doe je er automatisch al iets kouds op. Verbrand je je, dan houd je automatisch het verbrande lichaamsdeel onder de kraan.

 

  1. Zorg voor veiligheid/ let op gevaar
  2. Beoordeel de toestand van het slachtoffer/ wat is er gebeurd?
  3. Alarmeer de hulpdiensten
  4. Verleen verdere eerste hulp
  5. Heb vertrouwen

Alle lessen hebben een praktische insteek, we spelen in op de kennis die er al is en vul aan waar nodig. Door een goede mix van jouw eigen ervaringen, theoretische informatie, praktische oefening en verschillende werkvormen zijn de trainingen bij Punt5 aantrekkelijk en vliegt de tijd voorbij.

.

Begin 2020 is Punt5 verhuisd naar een nieuwe locatie binnen IJsselstein. Deze grotere locatie heeft vooral veel meer ruimte, zodat er tijdens een cursus meer overzicht is en bij het oefenen in groepjes heb je meer bewegingsvrijheid. Daarnaast is het veel beter parkeren bij deze locatie dan voorheen. In 2023 heeft er een grote verbouwing plaatsgevonden. Door de mogelijkheid om uit te breiden binnen het bestaande pand beschikken we nu over 2 mooie en ruime lesruimten. Door de speelse en frisse inrichting heerst er nog steeds een gezellige, huiselijke sfeer waarin cursisten zich veilig en vertrouwd voelen. Ondanks de grotere ruimtes blijft Punt5 vasthouden aan kleine groepjes van maximaal 9 personen. Werken aan zelfvertrouwen heeft immers tijd en aandacht nodig.


Inmiddels zijn we met een team van 10 instructeurs die bij Punt5 zowel EHBO- als BHV-trainingen verzorgen.
Allemaal met ervaring in de hulpverlening. En allemaal met het belangrijkste doel voor ogen: De hulpbereidheid in Nederland vergroten door de cursisten zelfvertrouwen te laten ervaren.

 

Kijk op de site verder voor alle mogelijkheden die Punt5 te bieden heeft.

Punt5 is bereikbaar op:

Click Here

Contactformulier

Adres:

Punt5

Middenweg 34

3401 MB  IJsselstein

Nederland

 

info@punt5.nl

06-12635500