Over Punt 5

 

Over mij

 Ik ben Eefje Zumbrink-Hendriks, 44 jaar, moeder van 2 prachtige kinderen en getrouwd met Sander. Al sinds mijn jeugd ben ik een actief lid van de reddingsbrigade. Als kind leerde ik zwemmend redden, later als jong volwassene ging ik het geleerde in praktijk brengen bij de strandbewaking op Texel en leidde ik anderen op tot Lifeguard Beach.

 

Als beroep heb ik 14 jaar voor de klas gestaan. In het begin in het regulier Primair Onderwijs, daarna jarenlang met veel plezier in het Speciaal Basis Onderwijs en later nog in het Voortgezet Speciaal Onderwijs. Mijn passie lag echt bij de kinderen/jongeren met leermoeilijkheden en diverse gedragsproblematieken.

 

Vanuit mijn passie voor lesgeven en de strandbewaking ben ik in 2003 in contact gekomen met het lesgeven in Eerste Hulpvaardigheden. In 2011 kreeg ik de mogelijkheid om de opleiding tot Instructeur Eerste Hulp te doen. In eerste instantie gaf ik alleen binnen de reddingsbrigade les in EHBO. Sinds 1 januari 2016 zet ik mijn talenten en ervaringen breed in via Punt5. Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt en dat bevalt uitstekend!

 

 

Punt 5 staat voor:
Heb vertrouwen; in jezelf, in je kennis en kunde.
Je kunt het wel! Niets doen is geen optie…

Ik merk om mij heen dat er veel mensen onzeker zijn in het daadwerkelijk verlenen van eerste hulp. Mijns inziens is dat niet nodig. EHBO is, in mijn ogen, grotendeels logisch nadenken. Als je je enkel verzwikt doe je er automatisch al iets kouds op. Verbrand je je, dan houd je automatisch het verbrande lichaamsdeel onder de kraan.

 

  1. Zorg voor veiligheid/ let op gevaar
  2. Beoordeel de toestand van het slachtoffer/ wat is er gebeurd?
  3. Alarmeer de hulpdiensten
  4. Verleen verdere eerste hulp
  5. Heb vertrouwen

Mijn lessen hebben een praktische insteek, ik speel in op de kennis die er al is en vul aan waar nodig. Door een goede mix van jouw eigen ervaringen, theoretische informatie, praktische oefening en verschillende werkvormen zijn mijn lessen aantrekkelijk en vliegt de tijd voorbij.

.

Begin 2020 is Punt5 verhuisd naar een nieuwe locatie binnen IJsselstein. Deze grotere locatie heeft vooral veel meer ruimte, zodat er tijdens een cursus meer overzicht is en bij het oefenen in groepjes heb je meer bewegingsvrijheid. Daarnaast is het prettig dat de kantoor- en lesruimte van elkaar gescheiden zijn. Met een grote lunchtafel van 4 meter heerst er nog steeds een gezellige, huiselijke sfeer waarin cursisten zich veilig en vertrouwd voelen. Ondanks de grotere ruimte blijft Punt5 vasthouden aan kleine groepjes van maximaal 9 personen. Werken aan zelfvertrouwen heeft immers tijd en aandacht nodig.

 

Kijk op de site verder voor alle mogelijkheden die Punt5 te bieden heeft.

Ik ben bereikbaar op:

Met altijd vriendelijke groeten,
Eefje Zumbrink-Hendriks

Click Here

Contactformulier

Adres:

Punt5

Middenweg 34

3401 MB  IJsselstein

Nederland

 

info@punt5.nl

06-12635500